25. 7. 2013

Krémová polévka "CUKEŤAČKA"




Ingredience:
(3 porce)

1 cuketa
1/2 cibule
1 stroužek česneku
zeleninový vývar nebo voda
sůl
pepř
vegeta
bazalka
olej

Postup:

Na rostlinném oleji spěníme cibulku a česnek (jen na mírném ohni). Během toho si nakrájíme cuketu na kostičky. Když je cibule sklovitá (neměla by začít hnědnout), tak přidáme nakrájenou cuketu, chvilku restujeme, potom přilijeme vodu (nebo vývarem), tak aby byla cuketa ponořená, ale ne víc aby polévka byla krémová. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 15minut vařit – dokud nebude cuketa měkká. Potom přídáme sůl, pepř a hrstičku bazalky a rozmixujeme ponorným mixérem, ochutnáme a můžeme ještě dochutit vegetou nebo solí.
Podáváme s opečeným toastovým chlebem.

(Jedná se o veganský recept).

Žádné komentáře:

Okomentovat