27. 7. 2013

Rychlá a jednoduchá rajčatová omáčka


Ingredience:
(2 - 3porce)

1/4 větší cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce oleje
2 větší rajčata
hrst bazalky
sůl

Postup:
Spaříme si rajčata a oloupeme je. V hrnci si na rostlinném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku a česnek (ten nekrájíme, jen rozdrtíme čepelí nože, aby se uvolnila šťáva). Nakrájíme oloupaná rajčata na větší kusy a přidáme je do hrnce a zalijeme vodou, tak aby byla rajčata ponořená a dusíme asi 15minut. Přidáme bazalku. Ponorným mixerem rozmixujeme, tak aby byla omáčka jemná a ochutíme.
Podáváme například s celozrnnými špagetami.

(Jedná se o veganský recept).

Žádné komentáře:

Okomentovat